Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.03.2015 11:30 - СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА ЛИ Е БЪЛГАРИЯ
Автор: nikolinavalentinova Категория: История   
Прочетен: 2716 Коментари: 7 Гласове:
6

Последна промяна: 20.04.2015 09:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
По конституция – да. Но една разходка по улиците на София възбужда съмнението ми. Тръгвам от Орлов мост по бул. Руски. Ние, българите, с извънредна готовност отдаваме почит на коварния „брат“, а оставяме в забвение великите си предци. В центъра на София, срещу сградата на Народното събрание се извисява паметникът на Александър II. Паметник на чужд владетел срещу сградата на висшия законодателен орган ! Посочете ми, моля, друга столица, в която е наличен подобен парадокс. На това място е редно да се издигне паметник на кан Аспарух – основателят на нашата държава. Разбира се, такъв в София въобще няма. Паметникът на Александър II може да бъде преместен на мястото на МОЧА, например – място също централно и дори по-просторно. Улицата, на която се намира сградата на Народното събрание се нарича „Руски“. Е нали имаме ул. „Московска“ - стига толкова! Това наше русофилство граничи с овчедушие. Най – големият трън в София е ул. „Граф Игнатиев“! Знаят ли българите, че това е човекът, „уредил“ със заточение Иларион Макариополски, Панарет Пловдивски и Иларион Ловчански в Мала Азия – Измит. Човекът, посъветвал турското правителство Левски да бъде съден от извънреден съд, който да има правомощия да произнесе смъртната присъда?! Да, Левски не е бил обичан от Русия и само Левски ли?! Тази улица би трябвало да носи името на Захари Стоянов. В София няма улица на името на ген. Сава Муткуров – героят, участвал в Руско-турската война 1877 -1878 г., воювал със Сърбия след Съединението, извършил решителни действия след проруския преврат от 1886 г., първият носител на орден за храброст I ст. Е да, и той не е бил любим на Русия. Изводите оставям на вас.



Гласувай:
12



Следващ постинг
Предишен постинг

1. leonleonovpom2 - Все пак един въпрос!
04.03.2015 22:40
Ако не беше Сталин, през 1944 година, дали и София щеше да я има изобщо, както я бяха подкарали приятелите отвъд Ла Манша?!
На Сталин паметници няма/ имаше ги, но ги унищожиха/
Има един стар римски закон за осъждане на паметта Убият ли или умре ли императорът, тези които са лазели в краката му, добиват смелост и храбро затриват всичко свързано с него.Първо събарят паметниците му, изтриват името му навсякъде където фигурира и така нататък
Николина, ти пишеш на исторически тематики!
Паметниците, може и да са неугодни от днешна гледна точка, но си стоят в цивилизованите страни те са символ на историчност
В Неапол , на брега стои паметник от черен камък, приличащ на мрамор без надпис, в замяна нашарен с всевъзможни надписи и цинични и всякакви Фигура в цял ръст на римски император Поне за мен не е трудно да позная Тиберий, доведения син на Август от Оливия Един от омразните римски императори Вперил поглед към любимия си Остров Капри Защо не го унищожават?!
Да съборим паметника на царя Освободител- освободил крепостните селяни, не заради нас наречен така!
И ще покажем на света що за хора сме!
Впечатлих се от следствието за убийството на Олга Скобелева - невероятна жена-майката на генерал Скобелев Убита в България, дошла с благотворителна цел
Как всички си отдъхват с облекчение, като се разбира ,че убиецът и е доведеният и син, а не българин
Какво щели да кажат по света за нас?! Диваци, незаслужено за тях е водена война, защото посегнаха дори и на майката на героя от войната!
Помисли!
цитирай
2. leonleonovpom2 - Специално за Игнатиев грешиш!
04.03.2015 23:19
Не той е осъдил на смърт Левски!
Турците уважават хора като Левски От седемте съдии в състава има един българин - Хаджи Иванчо Пенчович Турците са наясно какъв човек стои пред тях и се разбират да си поделят гласовете - за смърт и помилване И да оставят хаджи Иванчо да реши И той решава!
По- късно ,разказва на любимият ти Захари Стоянов/ затрил спомените на прадядо ми и той пожизнено се отказал да ги издаде А е спасил живота му, без никога да е парадирал с това/, че смятал Левски за нехранимайко
А що се отнася за думите на Левски, че който ни освободи, ще ни зароби, то те не се вписват в нашето Освобождение!

То е и наше дело!

Не сме наблюдатели със скръстени ръце как някой ни освобождава Опълченци, чети , завардили проходите, хиляди българи, помогнали във снежни виелици да се пренесат топовете на ръце, защото конете не могат Има един огромен паметник в Троянския балкан за тези героя, загинали и осакатени от премръзване И той ли да бъде съборен?!
Това Освобождение не ни е поднесено на тепсия! Това е и била целта на Април Никой от апостолите не се е заблуждавал, че ще събори империята
Дори Бенковски, който не е русофил, гледайки от Балкана пожарите в полетата, казва ,че са отворили люта рана на тирана/ по памет/, сега нека Русия заповяда!
Може и да изтриеш коментарите ми, веднаж го направи Но със сигурност, ако се случи, повече няма да се мяркам тук!
цитирай
3. nikolinavalentinova - Суверенна държава ли е България
04.03.2015 23:51
Паметникът на Тиберий не е подходящ пример. Срещу НС стои паметник на чужд държавник. Къде е паметникът на кан Аспарух в София? Аз съм българка. Предците Ви, очевидно не са пострадали от Сталиновия комунизъм, не сте обективен.
цитирай
4. nikolinavalentinova - Игнатиев
05.03.2015 00:07
Да съм писала, че Игнатиев е осъдил Левски?!!!!! Манипулация. Съдействал е да бъде осъден. А за българските владици нищо не казваш. Това за Бенковски не е вярно - чети Захари Стоянов, а не сътворените по русофилски маниер учебници.
цитирай
5. nikolinavalentinova - Където искаш, там влизай.
05.03.2015 00:10
Тук повече няма да публикувам.
цитирай
6. planinitenabulgaria - Проблемът за Русия днес са промитите мозъци.
05.03.2015 22:47
Това са същества, които са манипулативни, агресивни, абсолютно невградими в развиващия се свят. Такива са и северокорейците, сърбите, македонците и други. Най-първите обаче са корейците, след това са руснаците. След капсулирането си, към което вървят може да станат и те като тях.
Проблемът за България са приматизираните - в началото ромовия етнос, а сега и част от хората. Разликата между тези, на които са осъществени промивки на мозъциите и приматизираните е тази, че последните не са до толкоз агресивни. Приматизираните се стремят към държава с вътрешна политика, осъщестяваща гарантиране на посредствеността им и външна политика тип "Маймуни с ракети". И тези са абсолютно непригодни за вграждане към света, който се променя и развива. Пропастта между приматите, както и между промитите и останалия свят се разширява и приближаване между тях изобщо няма да бъде възможно.
У нас войниците на Путин /Атака/ и тези на разположение на него /АБВ, БСП и ДПС/ водят много успешна кампания и резултатите се виждат от последното изследване, ако публикуваното е вярно:
80% са против НАТО, малко по-малко са против ЕС и това е най-тревожният симптом у нас. В Русия 80% подкрепят Путин, а в КНДР 99, 9999%.
Инвестирането в ромски гласове, поради което се прави всичко този етнос да се размножава и в приматизацията доведе до дълбок, неизтръгваем корен у нас, който дава горчиви плодове. В това отношение социалните мрежи се превърнаха в активно звено за изява на приматизаторите у нас. За това се плаща и началото постави Иван Костов. Този подход е част от т. н. хибридни войни, където медиите се ползват като оръжие - продължение на линията на Анропов - и е част от стратегията на Путин да притиска с военизираните са промити мозъци ЕС от различни точки по границата си и да го клати вътрешно чрез приматите /б . м. агентите си / в него. Или с ментарджии като СИРИЗА. А поводът - той може да бъде и националния празник на някоя държава, коята не харесва на Путин.
цитирай
7. bulgarinut57 - РОССИЯ ВИНАГИ Е БИЛА ВРАГ № 1 НА БЪ...
07.03.2015 18:53
РОССИЯ ВИНАГИ Е БИЛА ВРАГ № 1 НА БЪЛГАРИЯ !!!
ВИНАГИ !!!

"Най-тежкият мит е този за „освободителната мисия” на Русия на Балканите като цяло и в частност по отношение на България и българския народ. Този мит е дълбоко вкоренен в съзнанието на българина и той се крепи най-малко на два фактора - мощна многовековна руска пропаганда още от епохата на Възраждането и до днес и незнанието и незаинтересоваността на голяма част от българите да научат историческите факти и събития от своето минало, за да ги анализират и да направят своите изводи за същността на руската политика, която е векове наред последователно антибългарска."
"Русофилите са средство за унищожение на България."

РОССИЯ ВИНАГИ Е БИЛА ВРАГ № 1 НА БЪЛГАРИЯ !!!

http://bulgarinut57.blogspot.com/2015/03/2.html
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nikolinavalentinova
Категория: История
Прочетен: 334826
Постинги: 137
Коментари: 265
Гласове: 544
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930