Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2014 10:36 - ЩЕ СЕ ИЗБАВИМ ЛИ НЯКОГА ОТ РУСОФИЛСТВОТО
Автор: nikolinavalentinova Категория: Политика   
Прочетен: 5388 Коментари: 29 Гласове:
17

Последна промяна: 10.12.2014 10:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Има две породи русофили. Първата е от чистосърдечни, добронамерени българи и се е създала далеч преди 1878 г. За тях Георги Раковски пише: „Всякога проклета Русия, когато е имала бой с Турция, лъгала е бедните простодушни българи, че уж за тях отваря такъв бой и че уж тях иде да освободи! Колкото пъти руските войски са минували Дунава, най-големи опустошения и разорения е претърпяло нашето бедно Отечество.“ За тези погроми народната памет бледнее. Трайно се настанява в сърцата надеждата, че голямата славянска държава ще избави поробените. След това избухват чувствата на благодарност и преклонение. „Русофилството е най-голямото проклятие на България!“ Захари Стоянов. Княз Александър I Батенберг въвежда Режима на пълномощията, за да се справи с невъздържаната намеса на Русия в живота на България. Разбира се, това не остава без последствия. Александър III иска Българското княжество да е подобно на Финландия под неговото върховенство, за да постигне старата мечта на Русия – Проливите и принуждава княз Батенберг да абдикира. Другият наш управник , противопоставил се на руската политика – Стамболов, намира смъртта си, подготвена от „Освободителката“. Българи, четете Раковски, Христо Ботев, Захари Стоянов, Симеон Радев, за да проумеете истинската роля на Русия в нашето освобождение и в по-късно време. Втората порода не е нито простодушна, нито чистосърдечна. Слагам под общ знаменател комунистите и техните наследници заедно с корумпираните провокатори – петата колона на руския неофеодализъм. В известен период бяха СССР-офили, сега твърдят, че са русофили. Приветствйки чуждата агресия през септември 1944 г. и активно съдействайки й, с нейна помощ завзели властта, те ни водят за носа в ущърб на националните интереси. Избиха неудобните им, други изпратиха в лагери и над България падна мрак. Успяха в значителна степен да изтрият националната памет. Учебниците се пишат под техен диктат и младите хора, които нямат друг източник на информация, остават в заблуда за много факти и събития. В понеделник, 8-ми декември, гледах по БНТ анкета, проведена пред гробницата на княз Батенберг. Повечето запитани казаха, че не знаят нищо за него, само един четвъртокласник изми срама от челата на софиянци с многостранните си познания за делото на първия български княз от III-тата ни държава. Знанието е сила, затова просветата е от такова съществено значение за човечеството. За съжаление, достъпът до истинска просвета зависи от управляващите. За да имаме просветен народ, е нужна истинска промяна на управлението на България



Гласувай:
32



Следващ постинг
Предишен постинг

1. a440 - А бе, моме, така както си тръгнала, ...
10.12.2014 12:24
А бе,моме, така както си тръгнала,защо не ни просветиш нас заблудените, Нека истината се излее от
устата ти и залее нас, непристойните да я знаят
цитирай
2. nikolinavalentinova - ЩЕ СЕ ИЗБАВИМ ЛИ НЯКОГА ОТ РУСОФИЛСТВОТО
10.12.2014 12:26
Уважаеми ravramov, хората без аргументи отправят необосновани нападки. Ако бяхте проумяли написаното от мен, нямаше да ме наричате „гербофил“. Русофилите забравят да бъдат по-напред българи!
цитирай
3. nikolinavalentinova - ЩЕ СЕ ИЗБАВИМ ЛИ НЯКОГА ОТ РУСОФИЛСТВОТО
10.12.2014 13:56
До а440
Написаното от Вас издава висока култура. Изредила съм кого да четете като минимум, стига да имате желание да научите истината.
цитирай
4. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!
10.12.2014 14:31

Изказването на Ravramov е типично за комунист – тъй като няма доводи, гледа да отклони темата в удобна за него посока. С това обаче не променя неоспоримия факт, че никой друг не е причинил толкова злини на България колкото Русия.

Дори човек да не е прочел нито ред история, най-малкото може да си зададе простия въпрос:

“Защо някой ще бяга от държава, където животът е хубав, а някакви ще го застрелват на границата, понеже искат да го задържат насила? Защо ще се налага да го държат така, след като уж са добронамерени?”

Четири различни учителки са ми преподавали история. Всичките бяха седесарки. Защо ли?

цитирай
5. batogo - !!!:))) Поздравления!
10.12.2014 15:27
Много точна, родолюбива и утвърждаваща истината статия! Моите уважения!
цитирай
6. fascindoo - Точно в 10-ката!
10.12.2014 16:04
А колкото за войните -
Руско-турска война от 1877/78 е просто ПЪРВАТА ПЕТРОЛНА ВОЙНА В СВЕТА, предизвикана от еврейската династия Ротшилдови за кавказкия нефт - една концесия на шведските евреи, братята Нобел малко преди Кримската война 1853/54 и отстъпена на Ротшилдови през 1873 г.

Един от многото въпроси (колко прав е бил Раковски!!!), на които "историците" ни все още мълчат... или пишат по съгласувани "научни" конвенции.

Казионните ни историци!

вж. http://fascindoo.blog.bg/politika/2014/03/02/svetovna-geopolitika-rusko-turska-voina-1877-78-i-3-ti-mart-.1243655
цитирай
7. vencivaleri1951 - Уважаема госпожо
10.12.2014 17:41
Като ни предлагате едни автори значи ли че ни забранявате други-Чинтулов, Вазов,Каравелов...:)
Не е лошо и да осмислите емоциите на предложените от Вас автори. Защото за мен русофилът/и фил на който щете народ/ няма никакво противоречие да кажем м/у "..Русия, таз тюрма на народите..." и неговото "Символ верую", неговият също поздравителен адрес до парижките комунари. Няма как абсолютна монархия, при това на такава територия да не е тюрма на народите. С това определение драга госпожо би се съгласил и Владимир Улянов заедно с целия НАРКОМ:) Ако продължим с иронията , едва ли биха имали дори минимални корекции и към символ веруюто му:)
Разбираем е и другия голям българин цитиран от Вас-Раковски. Той е начело на легия, очаква помощ и за България от Русия, но тя не идва. За всекиго неговия проблем е най-важен, а и как да разбере , че Русия не е достатъчно силна да воюва с Европа зарад Б-я.Това е пък неговата емоция според мен...
Да смесваме исторически периоди и да търсим общ знаменател не е никак интелегентно госпожо. Да заклеймяваме руснаците и комунистите и да си служим с Ботев за тежест е направо смешно. Та той от Одеса е изгонен зарад анархокомунизъм и това е документирано. Впрочем много неща за Ботев знаем от негов съподвижник руснак и това също е документирано.
Разбира се мога да посоча редица блестящи автори с възторжено отношение към Съветска Русия например, наши и чужди, но това вярно ли ще е? Защото зад "Червените ескадрони милиони погледи са приковани" но и милиони ще затворят завинаги очи. Нещата никога не се свеждат до черно и бяло. Ние българите не търсим нюансите и затова страдаме, и за това имайки предвид злободневната тема с ЮП отново сме "прецакани" и унижени. За ставащото, за мизерията, емиграцията, ужасния демографски профил едни обвиняват руснаците и комунистите, други Запъдът и демократите. Аз се съгласявам и с двете страни. Виновни сме си ние, отвън само ни помагат
цитирай
8. vmir - Русофилството няма как да изчезне,
10.12.2014 17:56
защото е превърнато в параван за най-низки страсти и наклонности, каквито част от хората винаги ще притежават. Постепенно русофилството се превърна в убежище за феновете на терора, беззаконието и примитивизма. Това днес се набива в очи повече от всякога, а хората, представящи се за русофили са най-силния двигател на недоверие и дори неприязън към Русия.

С чиста съвест мога да кажа, че днес вече не виждам останал читав или почтен русофил, който е съпричастен с руснаците, които не са съгласни с безумията на Кремъл, обратното – не виждам измежду представящите се за “русофили” такъв, който би ги защитил от произвола на руските управляващи. Имам непреодолимото усещане, че и 10 човека да се барикадират в Кремъл срещу всички останали руснаци, всичките ни “русофили” до един ще продължат да повтарят глупостите на Кремъл, както без колебание ги повтарят срещу десетки милиони украинци и не искат и да чуят милионите руснаци, несъгласни с кремълската авантюра срещу Украйна и украинците, които допреди броени месеци за всички ни бяха руснаци.

Това вече не е никакво русофилство, а си е чиста проба кремълофилство, на което не му пука за руснаците, а единствено за търсещите претексти да останат в Кремъл, каквито и да са те.
цитирай
9. sestra - България ще я има,
10.12.2014 17:57
и българите постепенно ще се опомним за истинската история, а русофилството ще изчезне. Путин няма да достигне мащабите на Сталинския сатанизъм преди края на тая пишман империя. Заедно с това не виждам как ще спра да чета Достоевски, Бунин, Бродски, Булгаков или да се радвам на художниците-передвижники, както и на талантливите си руски съвременници - хора с изключителна ерудираност, които не се отличават в нищо от културния свят и няма причина да бъдат отхвърляни.
цитирай
10. fascindoo - точната фраза на Раковски:
10.12.2014 18:28
"Всякога проклета Русия, когато е имала бой с Османската же империя, лъгала е бедните простодушни Болгаре, че уж тях иде да освободува! Но нейната цел всякогаш е била да им разори милото им Отечество и да ги преселва малко по малко в земите си. Нейната злобна политика се познава твърде отдавна и от това, щото тя ни в един си договор с Отоманската империя нищо добро не е споменала за Болгари, ако и да е имала най-добри удобства за това"

от брошурата "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите”, която е написана още в 1859 г
цитирай
11. varg1 - Няма
10.12.2014 19:07
такова нещо в България лелко.Има хора,като мен обичащи и защитаващи родината си.
цитирай
12. zaw12929 - Има неща, които не се знаят, други ...
10.12.2014 19:08
Има неща, които не се знаят, други удобно се преиначават, а.. българи са обвинявани , затова, че наричат Русия освободителка, без тя да го не заслужава…
Само това изречение
„Всякога проклета Русия, когато е имала бой с Турция, лъгала е бедните простодушни българи, че уж за тях отваря такъв бой и че уж тях иде да освободи!....“ е достатъчно, за да се разбере, колко плиткоскроени са българи, към Русия- щеше ли днес да имаме България… ако Русия не беше ни освободила.

Русофобията е нароюно създадена от страхът на Запада, да не му потърсят сметка, за унищожената Санстефанска България- и тогава от 7.5 ( седем и половина) милиони Българи в територията на свободата и след 1885 останаха само 2 милиона. Европа – на оня Берлински КОНГРЕС ни осакати. С Ньойския вероломно България е доунищожена и докато виният Русия за намерения, така наречените нерусофили пропускат да осъдят толкова тежко престъпление… защото мразят България те са българофоби… и чуждопоклонници… най вече омразата не им дава мира…


цитирай
13. karaiany - Настъпила си гнидите точно на врата ...
10.12.2014 19:45
Настъпила си гнидите точно на врата и се давят в безсилието си. Краят им се вижда.
Кранчето от Кремъл отдавна не тече, а скоро няма и да капе. Добре е от време навреме да ги натириш в дупките, където им е мястото. Поздрави!
цитирай
14. savakotev - Всички русофили са предатели и родоотстъпници.
10.12.2014 20:11
Според тях да обичаш и защитаваш родината си означава да я предлагаш за 16та република на чужда държава. Tова е същото като "бия те от любов".
Hе са нормални, определено. Губят им се много думи и факти.
цитирай
15. penchoan - От русофилството няма да се изба...
10.12.2014 20:12
От русофилството няма да се избавим, но русофобството - със сигурност!
цитирай
16. zaw12929 - ГНИДИ ОТ ОМРАЗА ИЗГНИЛИ ВИРЯТ НОС НАДМЕННО.... ПОБЕДИЛИ ДОБРОТАТА СИ
10.12.2014 20:58
karaiany - Настъпила си гнидите точно на врата ...
19:45
Настъпила си гнидите точно на врата и се давят в безсилието си. Краят им се вижда.
Кранчето от Кремъл отдавна не тече, а скоро няма и да капе. Добре е от време навреме да ги натириш в дупките, където им е мястото. Поздрави!
цитирай

savakotev написа:
Според тях да обичаш и защитаваш родината си означава да я предлагаш за 16та република на чужда държава. Tова е същото като "бия те от любов".
Hе са нормални, определено. Губят им се много думи и факти.

Злонамереният, бога ми, щастлив е.
Че злодеянието, макар и неузряло,
в котли от мъка още не кипяло
не иска и да знае на болката приглушения стон.

От този стон се ражда ябълка различна,
на цвят, на вкус, на мирис е дори прилична,
но гнила ще изпадне в скута изненадан.
Денят за нафора готов е- отреден и изначален!

Узрява тъй плодът на знание нелеко.
He мъдрости посяти в книги отдалеко,
а поглед в мъката безмерна-
другар и истина открити в черна бездна.

ДУПКИ И БЕЗДНИ ЗЕЯТ САМО В ГЛАВИ ИЗПЪЛНЕНИ С ОМРАЗА... РУСОФОБСКИ... ДА ВИЖДА СЕ КРАЯТ... НА БЪЛГАРИЯ... ТАКА ЖЕЛАН ОТ ВАС И НАРОДА БЪЛГАРСКИ Е НАТИКАН В ДУПКА ОТ ВАС
ВИЖ zaw12929/Blog.bg
цитирай
17. nikikm - Браво Николинке!
10.12.2014 21:10
Тръгнах да чета с малко резерва,но добре си ги поставила нещата!Браво!Истината трябва да се знае с цената на всичко!Аз си падам малко русофил,за да пресека некои мераци,но симпатията ми е насочена към народа на Русия,който е лъган,точно както са лъгали и нас.Той искрено е вярвал,че ще освобождава братски народ,другото не му е било известно.Това чувство,което днес у тях изстива,заради пропагандата и изказванията на вкл.Путин /не руснак/,би трябвало да пазим!Който иска да руши,не мисли за България!
Веенци Валери,Вазов има и други стихове за русите,написани под възмущението му от техните действия. РТ война е платена от нас до последната стотинка със злато!
колкото до Раковски,защо скверниш един национален герой?Може и да се е надявал на помощ,тогава кой не се е надявал на Русия,но ти му вменяваш,че от злоба е писал за ИСТОРИЧЕСКИ ИСТИНИ,сякаш има личен интерес.Не ми се струва продуктивно това отношение,нито благородно!Не е по фактите,това отношение. Та русофили и русофоби е насадено,за да ни разделя! Най-доброто е да знаем и плюсовете и минусите и да си останем..БЪЛГАРИ!Както казват България да е над всичко и това отношение да се зароди и между нас,нищо,че понякога " си казваме кривиците!" В това няма лошо!Лошо е,ако премълчаваме,таим и ...
цитирай
18. vencivaleri1951 - Уважаеми дами и господа
10.12.2014 21:10
Впрочем наясно ли сте , че днес е 137 годишнината от освобождаването на Плевен.
Защо Плевен днес е свободен и кой се противопостави на договора от Сан Стефано?
цитирай
19. sestra - Русофобия означава страх от всичко руско.
10.12.2014 21:28
Ами... няма такова нещо никъде, и особено у хората, нарочвани за такива. Страх няма. Но пък го има в така наречените русофили, които се самонаричат така от някакви не съвсем ясни подбуди.
цитирай
20. nikikm - 19. vencivaleri1951 - Уважаеми дами и господа
10.12.2014 21:40
vencivaleri1951 написа:
Впрочем наясно ли сте , че днес е 137 годишнината от освобождаването на Плевен.
Защо Плевен днес е свободен и кой се противопостави на договора от Сан Стефано?

От какво е свободен Плевен,след като България е окупирана и е тровена,както турчин не я е клал! Ние сме във война и национална катастрофа!Някои ги очакват!Ние нямаме в историята си понесени такива загуби,такава тенденция за окончателно изчезване,при това причинени от хора,русофоби! Те така се наричат.Венци,не искам да се надхващаме,мисълта ми е за България и само за нея!От години!Не е лесно,повярвай!И особено,когато идва спор с българи!Не съм срещал още някой,който благородно да приеме това,винаги остава някакво неприязненост.Не ми харесва това и не за това правя така нещата! Истината преди всичко,а тя не е еднозначна,както на мнозинството му се иска!Живот!
цитирай
21. анонимен - Ние все се кланяме на някого, защото ...
10.12.2014 21:46
Ние все се кланяме на някого, защото ни липсва самочувствие.
Наскоро бях командировка в Бургас. Паметникът на руския войник Альоша
се извисява в центъра на града, а площадът който е подновен е направен като
гробище. Дърветата са в едни рамкирани гранитни пространства, които допълват
паметника на Альоша. Който е проектирал площада явно е бил русофил, защото
сега много осезаемо е подчертан мемориалният комплекс. Хората коментираха,
че е каменно, студено и като гробище тъжно.
Тези паметници грозят всички градове. Не им е мястото в централните градски
части, а в гробищните паркове, но има още много бетонни глави, които не го разбраха.
цитирай
22. nikolinavalentinova - ЩЕ СЕ ИЗБАВИМ ЛИ НЯКОГА ОТ РУСОФИЛСТВОТО
10.12.2014 21:46
Уважаеми vencivaleri1951, иронията към дама е неуместна. Но така са Ви учили. Раковски пише цитираните думи много преди да излезе с чета и да чака руснаците. Очевидно не сте чели „Преселение в Русия“. Христо Ботев, за когото изказвете мнение, пише в „Родени сме за тояга“ „а Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии. Тя отне земите на колонистите, подложи ни със сичката своя неясна строгост и подлост под законът на „общата повинност“. Изброените от мен автори са само предложение към нечетящите нашите класици българи. Вие нещо бъркате генерално - аз не съм расла под червена петолъчка. Учтивостта ми е присъща и с нея се отнасям до всеки – независимо от собствената му, меко казано, неучтивост.
цитирай
23. aboychev - ПОЗДРАВЯВАМ ВИ ЗА ПРЕКРАСНИЯ ПОСТИНГ
10.12.2014 21:57
НО ТОЙ Е ЗА РОДОЛЮБЦИ.
КОМЕНТИРАЩИТЕ СРЕЩУ НАПИСАНОТО ОТ ВАС
НИКОГА НЕ СА БИЛИ ТАКИВА
НИКОГА И НЯМА ДА БЪДАТ
ЗА СЪЖАЛЕНИЕ БЛОГ.БГ И СЪЗДАДЕН ОТ РУСКИ МЕКЕРЕТА
НА ПРЕДСТАВЯТ И КОМПРОМЕТИРАТ НАДОДЪТ НИ КАТО ТЪПИ РУСОФИЛИ
НЕРАЗЛИЧАВАЩИ НАРОДИ В "РУСКАТА" ФЕДЕРАЦИЯ ОТ ВЛАСТВАЛИТЕ И ВЛАСТВАЩИ И ДНЕС ЧОВЕКОМРАЗЦИ В ТАЗИ ИМПЕРИЯ.
ПРИСЪСТВИЕТО ТУК НА ЛИЧНОСТИ КАТО ВАС
СИЛНО ОБЪРКВА ПЛАНОВЕТЕ ИМ И ГИ ОТДАЛЕЧАВА
ОТ УСПЕХ В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕДАТЕЛСТВО
НЕ ИМ ОБРЪЩАЙТЕ ВНИМАНИЕ
РАЗУМНИТЕ УРОДИ И ДНЕС ПОВТАРЯТ КАТО ПАПАГАЛИ КРЕМЛЬОВСКИТЕ ТЪПОТИИ
цитирай
24. vencivaleri1951 - Права сте госпожо, мен " червеното знаме роди ме":)
11.12.2014 02:33
nikolinavalentinova написа:
Уважаеми vencivaleri1951, иронията към дама е неуместна. Но така са Ви учили. Раковски пише цитираните думи мнзащитница на сла.т.


Ами ще бъда ироничен госпожо, защото вадите цитати, статии от преди 150 години писани по определени поводи и вписвате онази емоция в днешното злободневие. То е все едно аз да напиша, че Раковски е бил против украинците и молдованите в "Преселение в Русия" защото бългрите бежанци общо взето се заселват в тези територии и търпят несгоди, издевателства дори, главно от предките на днешните украинци и молдовани.
Вижте госпожо, аз съм марксист, а Маркс е писал против България и е бил против Русия в Руско-турската война. Вие не" раслата под червена петолъчка" и вероятно поклонничка на западната демокрация бурно ще протестирате ако например Ви напомня какво са говорили Бисмарк и Чърчил за българия. Ще кажете, че това е било друго време, събитията други и тн...И ще бъдете права. Истината е че повечето възрожденци/ Раковски също/ са разчитали Русия да ни помогне да се освободим от Турция, което и става. Аз поне не съм прочел нито ред от който и да е известен българин по онова време който да е таял надежди помоща да дойде от Запад.
А иначе аз както и болшинството българи съм със симпатии към руснаците. Мога да изброя причините, но са много. Не са сред тях обаче руските царе, генерални секретари...Путин дори:) Вашето " просветителство " е обречено. Обречено е защото е "анти". Нищо анти няма переспектива. Ами аз съм и франкофил-в момента слушам Едит Пиаф, а и американофил. Много неща има които обичам там-автори, спортисти..Наскоро гледах с голямо удоволствие запис на "Котките" заснет на Бродуей-чудесен мюзикъл.
И още нещо: Защо в симпатиите и антипатиите ни днес да търсим подкрепа от хора живяли в друга епоха. Ще завърша с цитат " Картаген трябва да бъде разрушен"...и той бе разрушен. След това бе разрушен и Рим! Дано сте ме разбрала
цитирай
25. nikolinavalentinova - ЩЕ СЕ ИЗБАВИМ ЛИ НЯКОГА ОТ РУСОФИЛСТВОТО
11.12.2014 11:26
Уважаеми vencivaleri1951, историята трябва да се знае и тъй като след 1944 г., е пренаписана и много факти са скрити, на помощ ни идват автентичните трудове на нашите мислители. Аз обичам руските литератори и не отварям въпрос за това. Русофилите обичат повече Русия, отколкото България. Не ми пишете за Чърчил – това е съвсем друга тема. Кой ни отне Северна Добруджа, Нишко, Поморавието и други земи? Заплатихме за румънските жертви в нескопосаната Плевенска обсада, за бутафорното участие на Сърбия в Руско-турската война 1877-1878 г. с наши земи и братя под давление на Русия. Да сте учили в училище за добруджанския герой ген. Колев?! Не, беше тема „табу“. Истината няма давност!
цитирай
26. анонимен - Аз бих задал "контравъпрос" :
11.12.2014 23:24
ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ ЛИ БЪЛГАРОФОБСТВОТО И ЗАЩО ТО ИМА ПОЧВА У НАС ?

Надали новоизпечените "русофили" ще могат да отговорят на този въпрос, тъй като ще трябва да прочетат присъда над самите себе си.
Такова чудо никой не трябва да очаква !
цитирай
27. spasymyr - Много добре!
17.12.2014 05:16
Така добре пасва на днешната тенденция, подзета от ония стари кумунисти, които до вчера ме учеха - колко е омразен капитализма, но къде са днес пак?
Пасва и на една друга забрана вписана във веб пространството като закон, за не-насаждане на омраза, но днес на мода е, да си свалиш гащите и да се изходиш с невежеството си, като покажеш най-миризливата си част. Продажната нация днес, утре ще напише друга история в която навярно ще напишат, че Ботев и Левски също са убити от руския народ.
цитирай
28. aboychev - ЗА ЛЕВСКИ Е СИГУРНО
17.12.2014 16:16
А ТОВА ЧЕ НЕ СЕ ПИШЕШЕ Е
ЗАЩОТО НЕ БЕШЕ ИЗГОДНО ЗА РУСИЯ
ЗА БОТЕВ
И ВОЙНОВ И ОБРЕТЕНОВ СА НА РУСКА СЛУЖБА
цитирай
29. christotamarin - ЩЕ СЕ ИЗБАВИМ ЛИ НЯКОГА ОТ РУСОФИЛСТВОТО..
23.01.2015 12:26
Едва ли.

България е в заникът си. България умира.

България умира хем от старост, хем от рак.

България умира от старост - българският етнос е в демографска криза и депопулация вече близо сто години.

България умира от рак. Русофилството е просто една от злокачествените разсейки. Други разсейки са зловредните комунистически настроения.

Надежда в личен и семеен план има за всеки - емиграция.

За България надежда не виждам. Дори да изтрепем с химиотерапия и калъчетерапия ракът и разсейките му, България со остава на смъртното си ложе.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nikolinavalentinova
Категория: История
Прочетен: 334984
Постинги: 137
Коментари: 265
Гласове: 544
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930