Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.11.2014 18:19 - КОГАТО ЦЪРВУЛИ ДОЙДАТ
Автор: nikolinavalentinova Категория: Забавление   
Прочетен: 5160 Коментари: 28 Гласове:
24

Последна промяна: 15.05.2016 18:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Седя си мирно и тихо.....



Гласувай:
28



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kono53 - Комунистите до сега искат същото. Да убиват, да бесят. Затова разредих влизаниятa.
15.11.2014 03:02
Плашещо е като гледам на колко места в блогбг червени другари се заканват и кълнат. Hе знам защо го позволяват собствениците, но според мен не е правилно.
цитирай
2. rumbg - Боже мили!
15.11.2014 04:05
От началото на поста направо се разтреперих.
Що за хора биха извършили такова нещо? Хора ли са изобщо?
Hе мога да разбера как някой може да убие един човек, а масово убийство е потресаващо.
Tези са ни управлявали половин век. Как сме го позволили? Hе, не, определено не са хора. Човек не може да изпитва такава жестокост.
цитирай
3. apostapostoloff - Работата е там обаче, че
15.11.2014 06:44
колкото и да лъскаш един цървул, от него обувка няма да стане. Това първо.

Второ: има една древна римска пословица, която гласи: "Когато нещо започва зле, то свършва зле." Така и стана- вижте ги сега тия червени нещастници! Набутани в мазето с няколко пършиви депутати, а партийката им е пред фалит.
цитирай
4. vmir - Вярно от игла до конец.
15.11.2014 10:39
Трагично вярно. С нереодолимите последствия. Не по-малко трагични от причините.
Неспособни да открият или поне научат правилата на верните умозаключения, ни затрупват с безумни твърдения сътворени сякаш в дом за бавноразвиващи се. А бавноразвиващи се собственици на медии пресищат медийния пазар и затрупват всичко читаво с боклуците си, създадени за боклуци, непознаващи друго, освен боклука, провъзгласен за национален актив.
цитирай
5. vencivaleri1951 - Цървули ,ама лачени
15.11.2014 11:06
Вррочем не е лошо да се знае/не знам автора, но болшинството българи не знаят/ , че същият проф Станишев/и бивш министър/ е брат на дядото на Сергей Станишев.
Не е лошо да се почете малко преди да се пише или преписва. Тогова бихте научили , че по правило адептите на "лявата" идеология са заможни хора/ някои неприлично заможни/ и по принцип с престижно образование и богата ерудиция и езикова култура. Някои от тях имат и аристократичен произход. Херцен например е княз, Ленин дворянин.
Адептите на"/пазара" по правило са наемни клеркове /преди да се развият като автори/ и върха на сладоледа е бил да имат свой финансов бизнес. Тоест да имат и те работещи за тях клеркове. Кейнс е единственото изключение , но той отдавна е смятан за "ляв"от бандитите в Чикато/"копелетата" на Фридман/
И не е лошо авторът на постинга да знае, че всеки българин може да намери цървулите на дядо си на тавана. Нява нищо лошо от това. Лошо е че отричайки за съществуването им ги използва за щяло и нещяло пък ако щете и като метафора. Тоест от тавана са се "преместили " в главата цървулките.
Това за Вас авторе. Знам че пускате коментари само на "правоверни" и проверени:)
цитирай
6. nikolinavalentinova - КОГАТО ЦЪРВУЛИ ДОЙДАТ НА ВЛАСТ, ТЕ СЕ ПРЕВРЪЩАТ В БОТУШИ...
15.11.2014 11:25
Уважаеми vencivaleri1951, името на автора е изписано - Славомир Генчев. Вие се отклонявате от същественото в статията и критиката Ви е несъстоятелна. Не пускам неинтелигентни, меко казано, коментари. Вашият софистически начин на критика не е нещо непознато на четящата аудитория.
цитирай
7. vmir - Къде го чукаш, къде се пука. Това е ВВ1951.
15.11.2014 11:42
Казваш му, че е нечовешко да се убиват хора и да се преследват и мразят заради интелигентност, а то ти отговаря, че главния хвалител на убийствата бил пра-племенник на убит по същата причина. Даже имал същата фамилия, следователно всичко е ОК.
цитирай
8. nikolinavalentinova - КОГАТО ЦЪРВУЛИ ДОЙДАТ НА ВЛАСТ, ТЕ СЕ ПРЕВРЪЩАТ В БОТУШИ...
15.11.2014 11:47
Уважаеми vencivaleri1951, критиката Ви изнервя.
цитирай
9. aboychev - САМО ЧЕ ЗАЩО
15.11.2014 13:22
УВАЖАЕМИ
ТАКИВА МОГАТ ЕДИНСТВЕНО ДА СА "УВАЖАЕМИ"
цитирай
10. vencivaleri1951 - Аз написах автора на постинга!
15.11.2014 13:25
nikolinavalentinova написа:
Уважаеми vencivaleri1951, името на автора е изписано - Славомир Генчев. Вие се отклонявате от същественото в статията и критиката Ви е несъстоятелна. Не пускам неинтелигентни, меко казано, коментари. Вашият софистически начин на критика не е нещо непознато на четящата аудитория.



Написах "написал и преписал".
Иначе чел съм статията на автора преди време.
Поствайки я това значи , че Ви е впечатлила и начина по който я предлагате на аудиторията оставам с впечатление , че я и приемате. Просто смешно ми е самочувствието у някои хора че са Елит. Това , че си поет / Славомир има сполулливи стихове/, а и родата ти е имала бакалия не те прави по елитарен от Милев, Смирненски, Вапцаров, Джагаров защото са нямали бакалии в родите си. С цървули и навои е бил и Левски при ареста си. С тях го водят и на бесилото...По малко величав ли е.
Ще Ви дам пример за да ме разберете по лесно. Служих в Пловдив. Баща ми дойде на свиждане и бяхме седнали в слакраницата пред Тримонциум. Спря за нещо Гяуров. Те с баща ми се познаваха/ не знам дали знаете но Гяуров го "откриват " като курсант във военно у-ще/ Та той спря с Ягуар-първият в България мисля. Очите ми останаха в колата. Той забеляза, попита ме дали шофирам и ми даде ключовете. От тогава мечтата ми беше да имам собствен "Ягуар" Смениха се нещата и фантазиите можеха да станат реалност. Но не станаха и причината е следната:
-По тв преди години Евгени Минчев се беше развихрил с писателките си успехи и елитарността си. Показваше снимки на апартамента си, колата си-Ятуар.
А аз вече мислех и смятах дали да не се съблазня от един наистина изгоден лизиниг. Студиото обаче ми отвори очите...Гяуров и "Ятуара" "бяха от една порода". Минчев в Ягуар е карикатура. Разбрах също, че и аз не бип изглеждал добре с такава кола най-малкото, че нямаше къде да я карам по "надупчените "ни пътища. Дано сте ме разбрала.
Иначе не съм привърженик на софизма, а на сАфизма. О т Сафо.:)Бъдете здрава!
цитирай
11. vencivaleri1951 - Не Вмире, не исках да кажа това!
15.11.2014 13:42
vmir написа:
Казваш му, че е нечовешко да се убиват хора и да се преследват и мразят заради интелигентност, а то ти отговаря, че главния хвалител на убийствата бил пра-племенник на убит по същата причина. Даже имал същата фамилия, следователно всичко е ОК.


Просто исках да кажа , че е смешно да обуваш част от бъргарите в цървули, част в чепици защото едно от малкото истини които каза Иван Костов, че българите сме братовчеди по между си и еднаково сме "голи и боси"
Знаеш, че не съм харесвал Станишев като лидер на БСП писалсъм го още когато беше министър председател. Все пак едно не мога да му отрека-това че знае къде е границата която може да достигне опонирайки.

Знаеш, че те се чепкаха с Борисов за щяло и нещяло. Често и двамата се излагаха в тези заяждания. Помниш , също , че шлагер на Борисов беше убития мудядо от комунистите!? Слагам тези препинателни знаци защото това документално не се появи, а и не е тайна че премиерът ни е бил комунист.
Станишев можеше съвсем лесно да го контрира-кой е дядо му е ясно и дейността му е недвусмислена. Станишев между впрочем никога не е бил комунист-поради възрастово ограничение. В случая разбирайки че траурът е личен, и емоциите в него всеки изрязява по своему той не си позволи да направи диалог по тази тема.
И накрая не се заяждай толкова много с мен вече Вмире...Откъде знаеш, че не сме коалиционни партньори:)))
цитирай
12. breeze - Един е човекът, един би трябвало да бъде и неговият път.
15.11.2014 14:02
Навярно и това ще се случи някога.
И не е вярно че еднообразието погубва.
Щастието е едно.
цитирай
13. nikolinavalentinova - КОГАТО ЦЪРВУЛИ ДОЙДАТ НА ВЛАСТ, ТЕ СЕ ПРЕВРЪЩАТ В БОТУШИ...
15.11.2014 14:03
Здравейте, vencivaleri1951! "Благодаря" за менторския тон! Той беше присъщ на "другарите", получили поредния инструктаж от партийното ръководство. Моля, запазете го за коалиционните си партньори.
цитирай
14. kanibal - Най. отвратителното е, че още тоя ...
15.11.2014 14:19
Най. отвратителното е, че още тоя народ търпи един град в Югоизточна България да носи името на национален предател и престъпник.
Димитровград е все едно в Германия да има Хитлерград.
И никой президент досега не отмени тая гавра с историята.
Ега ти и държавата!
цитирай
15. balar - истински
15.11.2014 14:30
елит ние нямаме от 1396г. сл. хр. всички след тази дата са в графа цървули. едни златни други плъстени но пак цървули. това че бай ганьо е сменил калпака с шапка непроменя факта че е ганьо.
цитирай
16. vmir - 11. vencivaleri1951,
15.11.2014 15:50
vencivaleri1951 написа:

И накрая не се заяждай толкова много с мен вече Вмире...Откъде знаеш, че не сме коалиционни партньори:)))


Чаровен - както винаги!

Не, че членувам в някаква коалиция или партия, но все пак ме заинтригува, та да запитам: Венци, да не би да искаш да кажеш, че си отказал комунизма? Не думай, бе! РенегаД значи!?
цитирай
17. fascindoo - Е, ... и Боко Тиквата е генерал с ботуши!
15.11.2014 16:13
Но Народът го е казал:
Прост и тъп като цървул
!!!
цитирай
18. nikolinavalentinova - КОГАТО ЦЪРВУЛИ ДОЙДАТ НА ВЛАСТ, ТЕ СЕ ПРЕВРЪЩАТ В БОТУШИ...
15.11.2014 16:23
Драги, balar, от 1396 г. нямаме аристокрация, но елит е имало - в смисъл на високообразовани хора в университетите на Европа и дори в Русия. Поздрави!
цитирай
19. apostapostoloff - Венцивалери е една червена бабичка, която
15.11.2014 17:18
още не е пукясала. Туй то.
цитирай
20. vencivaleri1951 - В ниаквм случай не съм се отказвал- Коалиция не е лоша дума
15.11.2014 17:48
vmir написа:
vencivaleri1951 написа:

И накрая не се заяждай толкова много с мен вече Вмире...Откъде знаеш, че не сме коалиционни партньори:)))


Чаровен - както винаги!

Не, че членувам в някаква коалиция или партия, но все пак ме заинтригува, та да запитам: Венци, да не би да искаш да кажеш, че си отказал комунизма? Не думай, бе! РенегаД значи!?


То и Ленин е влизал в коалиции. През 23та "моите" отказват коалиция на Стамболийски ...и после дойде елитът "без цървули"-.с примки и ками:(
цитирай
21. lubara - Славимир Генчев е човек, който м...
15.11.2014 18:29
Славимир Генчев е човек, който мрази силно, ясно какво и кого. С омраза не се живее, това, което е било преди седемдесет години трябва да бъде някъде скътано в душата му, а не да бъде излагано непрекъснато на показ. И може ли да ни каже, щом е толкова праволинеен в омразата си, какви ги е вършил в Института за чуждестранни студенти преди 89-та. Там не се е подвизавал всеки, така мисля. Що се отнася до паметника на Съветската армия, ето една статия по въпроса. И малка част от нея. " Паметникът на американските летци бе открит на 4 октомври 2010 г. от тогавашния посланик на САЩ у нас Джеймс Уорлик. На церемонията присъстваха представители на властта, като образователния министър Сергей Игнатов, тогавашния зам.-кмет на София Минко Герджиков, бившия еврокомисар Меглена Кунева, както и народни представители." http://www.segabg.com/article.php?id=633034
цитирай
22. nikolinavalentinova - КОГАТО ЦЪРВУЛИ ДОЙДАТ НА ВЛАСТ, ТЕ СЕ ПРЕВРЪЩАТ В БОТУШИ...
15.11.2014 18:51

С омраза не се живее, но страницата трябва да се прочете, преди да се затвори. Не познавам биографията на автора, но досега от познати автори все сме чели лъжи.
цитирай
23. lubara - Ами това е лошото, според мен. Щом ...
15.11.2014 18:58
Ами това е лошото, според мен. Щом сричаме двадесет и пет години, значи още не сме се научили да четем.
цитирай
24. vmir - 20. vencivaleri1951 - В ниаквм случай не съм се отказвал- Коалиция не е лоша дума
15.11.2014 20:50
vencivaleri1951 написа:

То и Ленин е влизал в коалиции.

Аха, значи с тактитката на Ленин: "Една крачка насам, две - натам", последвано от трепане на будалите след като свършат черната работа. А ще строите ли обществени тоалетни от злато, както обещава другаря Ленин по въпроса: "Когда мы победим в мировом масштабе, мы, думается мне, сделаем из золота общественные отхожие места на улицах нескольких самых больших городов мира." Или ще се задоволите само с тези в къщи?

Честно казано, на мен ми се струва ужасно тъпо да се правят тоалетни от злато. Това противоречи на нормалния икономически и финансов смисъл, който обяснява общественото благоденствие с влагане на богатството в работни места за разработване и производство на подобрени стоки и услуги. Да не говорим пък престъпниците или поне циганите колко въодушевени ще бъдат да имат на разположение по улиците тонове злато за скрап. А и не ми се вярва дори една дама да предпочете гердан от бобени зърна заради удоволствието да се облекчава в златна тоалетна. Нима ти го вярваш?
цитирай
25. vencivaleri1951 - Това е метафора Вмире
16.11.2014 03:31
vmir написа:
vencivaleri1951 написа:

То и Ленин е влизал в коалиции.

Аха, значи с тактитката на Ленин: "Една крачка насам, две - натам", последвано от трепане на будалите след като свършат черната работа. А ще строите ли обществени тоалетни от злато, както обещава другаря Ленин по въпроса: "Когда мы победим в мировом масштабе, мы, думается мне, сделаем из золота общественные отхожие места на улицах нескольких самых больших городов мира." Или ще се задоволите само с тези в къщи?

Честно казано, на мен ми се струва ужасно тъпо да се правят тоалетни от злато. Това противоречи на нормалния икономически и финансов смисъл, който обяснява общественото благоденствие с влагане на богатството в работни места за разработване и производство на подобрени стоки и услуги. Да не говорим пък престъпниците или поне циганите колко въодушевени ще бъдат да имат на разположение по улиците тонове злато за скрап. А и не ми се вярва дори една дама да предпочете гердан от бобени зърна заради удоволствието да се облекчава в златна тоалетна. Нима ти го вярваш?


Когато победим в световен мащаб,тоест отсътват парите . И следва метафората с тоалетните. При отсъствие на парите златото губи всякакъв смисъл, тъй като извличането му е трудоемко. А книгата му е" шаг вперед два назад" По късния Ленин обаче разбира , че пазарните отношения още дълго ще бутат прогреса и пише за НЕП. Тоест структороопределящите отрасли, военната промишленост, добимната на реди метали в ръцете на държавата с усилен данъчен контрол, а останалото в ръцете на предприемачите. Днешна Русия в известна степен и Китай в по голяма прилагат на практика НЕП
цитирай
26. tutankhamon661 - nikolinavalentinova
16.11.2014 03:51

Не се оставяй да те лъжат злонамeрени комунисти!

Славимир Генчев никога и към никого не е показал омраза. Даже не съм сигурен дали отрицателното му отношение към комунизма може да се нарече така. Hо е сигурно едно – всеки трябва да мрази червените убийци. Hе е нормално да не ги мразиш.

Славимир Генчев се радва на колосална популярност сред всички свестни хора. Имат нещо против него само всемразещите комуняги, при които всичко е наопаки- например желанието им да убиват и мачкат хора за тях е “носене на мир и любов”. Абсолютни ненормалници!

цитирай
27. tutankhamon661 - Комунистическият режим в цяла ...
16.11.2014 03:52

Комунистическият режим в цяла Европа е признат за престъпен.

Отдавна опитвам да го обясня – на какви ли не езици, къде ли не, с какви ли не думи. Hе разбират и не разбират! Дрънкат ми за евтини банички и билетчета за градски транспорт .... Hе могат или не искат да проумеят, че проблемът не е в това. Всеки би искал да получава евтини услуги и стоки, но човек трябва да е звяр за да одобрява, ако в замяна на тези евтинии са съсипани хиляди животи на невинни хора.

Гади ми се като чета как някой е ходил на почивка, колко му било евтино ....... а в същото време знам какви неща са преживели баща ми и дядо ми, за да могат някакви готовановци да си плацикат тлъстите задници безплатно на морето.

Tакива не мога и няма да ги броя за хора! Паразити гнусни няма да плюскат повече от моята ръка!

цитирай
28. vmir - 25. vencivaleri1951,
16.11.2014 11:13
vencivaleri1951 написа:

Когато победим в световен мащаб,тоест отсътват парите . И следва метафората с тоалетните. При отсъствие на парите златото губи всякакъв смисъл, тъй като извличането му е трудоемко. А книгата му е" шаг вперед два назад" По късния Ленин обаче разбира , че пазарните отношения още дълго ще бутат прогреса и пише за НЕП. Тоест структороопределящите отрасли, военната промишленост, добимната на реди метали в ръцете на държавата с усилен данъчен контрол, а останалото в ръцете на предприемачите. Днешна Русия в известна степен и Китай в по голяма прилагат на практика НЕП


Ах, как мажеш само! За да не давам целия цитат, ще кажа, че златните тоалетни не са никаква метафора, защото ги оправдава с жертвите от ПСВ в качеството си на вожд на победилата революция. И ги нарочва за изграждане в конкретни градове по света. И няма как златото да губи смисъл с премахването на парите, защото те са само популярна мярка за вложен труд, а дали ще се използва сол вместо тях, връзки или привилегии, не представлява принципно различие спрямо тях, защото всеки гледа да си спести досадни усилия и на никого не му е безразлично дали ще дава нареждания, или ще мие тоалетни. От икономическа гледна точка, златните тоалетни са еквивалент на парите в зелето, което ти намираш за подходящо място, и затова толкова много ви се чудих на ума с Лъжеикономиста преди година-две, но вие изобщо не зацепихте за какво става дума. Аби вие не сте ли учили икономика? Защо подменяте икономиката с антиикономическата целесъобразност? Крийте си парите, но поне признайте, че така икономика не се прави, а се съсипва. Така и "вашите" ще се опитват да раздвижват парите, вместо да принуждават хората да ги крият по мазетата, че и да се правят на икономисти. Може ли така да се будалосват хората?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nikolinavalentinova
Категория: История
Прочетен: 335165
Постинги: 137
Коментари: 265
Гласове: 544
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930